The Aeronauts

2½ ud af 5 hygrometre

I virkeligheden var det to mænd, der deltog i den skildrede ballonfærd i 1865, så enten er her tale om 1) grov historieforfalskning eller 2) en beretning fra en parallel virkelighed, men eftersom filmen er “baseret på en sand historie”, skal krydset sættes ved 1. Den ene mand i filmen er en småkedelig Eddie Redmayne, og den anden mand (som altså er en kvinde her) er Felicity Jones, der til gengæld kommer gennem hele registeret fra sørgende enke til luftakrobat. Ja, det er parret fra “The Theory of Everything”, som genforenes her.

Der er dog ikke meget makrokosmos over historien, som stort set udspiller sig i en gondol (uden at der bliver taget på gajolerne). Den familievenlige film er blottet for den romantik, der kunne have gjort samspillet mellem de to bare en anelse interessant, og man har så i stedet forsøgt at fokusere på suspense ved at skabe diverse uheld under op- og nedstigningen, men spændingen er af samme grund desværre til at overse, og det mest sindsoprivende her er spørgsmålet om, hvorfor denne film overhovedet skulle laves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *