Watchmen (miniserie i 9 afsnit)

4½ ud af 5 blå guder

HBO har med denne serie lavet en fortsættelse på Alan Moore og Dave Gibbons’ banebrydende tegneserie af samme navn. Historien er udtænkt og skrevet af Damon Lindelof, som opnåede herostratisk berømmelse med tv-serien Lost, der godt nok trak millioner af seere, men også leverede verdens dårligste slutning, så det var med blandede følelser, jeg tog hul på HBO-versionen. Den foregår 30 år efter i Oklahoma og slår en helt anden tone an end Moore og Gibbons’ forlæg ved at koncentrere sig om raceproblemer, men formår alligevel at gengive både forfatterens og tegnerens fortællestil, mystificere seeren, videreudvikle nogle af de kendte og ikoniske personer og (vigtigst af alt i Lindelof-regi) undgå huller i et meget labyrintisk plot. En ny hovedfigur er den sorte politikvinde Angela Abar, som viser sig at … nej, jeg vil ikke spøjle, så jeg vil nøjes med at sige, at det er lykkedes Lindelof og HBO at skabe en vildt god, dybt original fortsættelse på en af forrige århundredes allerbedste grafiske fortællinger, og det er noget af en bedrift. Hvis du ikke har læst Watchmen-tegneserien, så gør det først. Se også gerne Zack Snyders glimrende filmatisering, men bemærk, at den har en divergerende slutning, som ikke passer ind her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *