Dumbo (2019)

2½ ud af 5 flyvende elfenbørn

Der er ikke meget tilbage af historien fra den originale tegnefilm (1941), efter at den har været gennem Tim Burtons forvandlingsmaskine. Væk er musen Timothy og de politisk ukorrekte krager, og ind kommer to overartige børn, en enarmet krigsinvalid, en småpsykotisk cirkusdirektør og en skurk, der ligner en blanding af Andy Warhol, Dr. Strangelove og Beetlejuice og da også spilles af Michael Keaton. Væk er desværre også Disney-magien, og tilbage står en besynderlig blanding af Moulin Rouge, Min søsters børn, Water for Elephants, Big Top Pee Wee og Batman Returns. Det skulle have været en familiefilm, men så vidt jeg kan se, henvender den sig kun til familien Addams. Bestemt ikke Tim Burtons finest hour. Men cgi-dumboen er bestemt nuttet.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *