DNA (TV-serie i 8 afsnit)

3½ ud af 5 bortførte børn

I første afsnit tager politimanden Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) sit spædbarn med på forbryderjagt på Polensfærgen i en brandstorm ─ noget ingen politimand nogensinde ville gøre i virkeligheden, og usandsynlighedsfyrværkeriet peaker, da han stik mod al fornuft tager barnevognen med ud på dækket, mens han brækker sig ned i det oprørte hav, og nogen stjæler barnet, uden at han bemærker det. Dette dybt åndssvage oplæg gjorde, at jeg så resten af serien med stor, stor skepsis. 

Men bortset fra denne utilgivelige faux pas og et par andre (tilgivelige) plothuller fungerer det hele faktisk udmærket, og man glemmer den fjollede start, da den aldrende, men stadig karismatiske filmdiva Charlotte Rampling gør sin entré i skikkelse af fransk politikvinde, og historien tager et par uventede drejninger for at slutte på en måde, jeg i hvert fald ikke havde forudset, og det sker ikke hver dag, så alt i alt er jeg tilfreds. Hvordan Nordisk, der har lavet serien til TV 2, har båret sig ad med at sikre sig Ramplings medvirken, ved jeg ikke, men jeg vil tro, at det giver serien gode chancer internationalt.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *