The Thirteenth Floor

4½ ud af 5 virtuelle virkeligheder

Stærkt gensyn. Filmen, som er fra 1999, holder stadig 100 procent. Ligesom Fassbinders 70′er-serie “Verden i en tråd” bygger plottet på Daniel F. Galouyes banebrydende roman “Simulacron-3″ fra 1964, en af verdens første virtual reality-historier. En programmør har skabt en computersimulation af Los Angeles 1937, hvor indbyggerne er programmeret til at tro, de er virkelige mennesker. Der sker et mord, og programmøren må besøge sin kunstige verden for at opklare forbrydelsen. Og undervejs finder han ud af, at hans egen verden måske ikke er så virkelig, som han selv tror …

Det er en langt bedre historie end The Matrix og dens to elendige efterfølgere. Anbefales varmt.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *