The Lion King (2019)

4½ ud af 5 larver med creme i

Historien følger tegnefilmen ret præcist, bortset fra at man ganske uforståeligt har fjernet den bedste af alle scenerne, den med Scars marcherende nazihyæner. Det trækker klart ned i karakterbogen, men udgaven bliver reddet af den sygt gode computeranimationsteknik, der her når nye højder. At kalde filmen “live action” er det rene pjat, for det hele er lavet ved skriveborde og i lydstudier. De animerede dyr fungerer perfekt, omend mimik og gestik begrænses af naturalismen og man sine steder savner de ekspressionistiske effekter fra originalen, som stadig er langt bedre. Men det er som at sammenligne æbler og bananer, og på cgi-fronten må denne version betegnes som en filmhistorisk milepæl. Jeg kan se, den har fået urimeligt mange dårlige anmeldelser, og det er absolut ufortjent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *