Game of Thrones, årgang 8, afsnit 6

3 ud af 5 jerntroner

Smuk slutning, slap epilog.

Stop her, hvis du ikke vil spøjles.

Hele optakten til den afsluttende scene foran Jerntronen var mesterligt storyboardet og realiseret. Og selve scenen var en episk serie værdig.

Men så stoppede festen.

Der var for mange sløjfer, der skulle bindes, og jeg åd i hvert fald ikke, at Grey Worm lod I-ved-hvem slippe godt fra det, I-ved-hvem gjorde. Og det var så sidste sætning uden spøjlere.

Jeg åd heller ikke den med, at Sansa som den eneste fik lov til at beholde sit kongerige, at Bran blev enstemmigt valgt af en flok krigere forvandlet til nikkedukker, og at Grey Worm med hæren i ryggen overhovedet gav adelen lov til at bestemme noget som helst. Det er slap historiefortælling, og jeg kan ikke for alvor tro, at George R.R. Martin har haft noget at skulle have sagt her.

Jeg var afgjort meget skuffet over, at Arya ikke fik lov til at penetrere Cersei på den fede måde. Det har vi altså ventet på i årevis, skulle jeg hilse og sige. Jeg er også skuffet over, at de løste problemet med, hvem der skulle sidde på Jerntronen, ved at fjerne Jerntronen. Og jeg fatter slet, slet ikke, hvorfor Drogon ikke bare kremerede Jon Snow, og hvorfor Grey Worm ikke bare huggede hovedet af både ham og dværgen. Vi fik i øvrigt heller ingen indsigt i den lokale drabsafdelings opklaringarbejde. Så vidt jeg ved, var det eneste vidne fløjet bort, og der var ikke noget lig. Det har jo nok været en tilståelsessag, men det fik vi heller intet at vide om.

Men det var en flot optakt og slutning (indtil dragemutters død), og derefter en alt for lang og alt for slatten og utroværdig epilog

Jeg skuer en spinoff-serie med Arya i horisonten, og den glæder jeg mig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *