Brawl in Cell block 99

4 ud af 5 knuste kranier

Vince Vaughn, som er bedst kendt fra romantiske komedier, spiller her en tidligere bokser og narkohandler, der frivilligt lader sig indsætte i verdens værste fængsel for at redde sin kone og sit ufødte barn fra en grusom skæbne. Det er en ekstrem voldelig film, skrevet og instrueret af S. Craig Zahler, som gav os “Bone Tomahawk” og (senest) “Dragged across Concrete”, også med Vince Vaughn. Genren er exploitation, men her er de værste scener faktisk dem, man ikke ser, men tvinges til at forestille sig. Det betyder dog ikke, at man slipper for grafiske ubehageligheder. Hvis man ikke kan tåle at se folk få brækket arme og ben og (meget apropos) slæbt ansigtet hen over et betongulv samt det, der er værre, skal man bestemt holde sig væk.

Vaughns rolle er en karrieremæssig kolbøtte, der (i hvert fald for mig) sender ham op i superstjernernes rækker. Blandt de øvrige medvirkende vil jeg nævne Don Johnson, der også overrasker positivt i rollen som skurkagtig fængselsdirektør, og den altid vidunderligt klamme Udo Kier som filmens næstværste skurk, kun overgået af en koreansk abortlæge … og så siger jeg ikke mere. Et must af en født kultfilm for ultravoldsaficionados.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *