The Little Drummer Girl (miniserie i 6 afsnit)

3½ ud af 5 transistorradioer

Glimrende dramatisering af John Le Carrés roman, der tidligere har været bearbejdet til spillefilm af George Roy Hill med Diane Keaton i hovedrollen. Her er det Florence Pugh (kendt fra titelrollen i “Lady Macbeth”), som giver liv til den unge skuespiller Charlie, der hyres af Mossad til at infiltrere en palæstinensisk terrororganisation. Den er (som så meget andet af Le Carré) ret sløv i optrækket, men får ben at gå på, og det sidste afsnit er, som det sidste afsnit i en thriller skal være: Sindsoprivende spændende. Hold ud!

Jeg er ret vild med Pugh, der er naturligt tiltrækkende uden at ligne en Barbiedukke. Jeg læste en anmeldelse, hvor en eller anden brokkede sig over, at hun så ud, som om hun ikke havde trænet en dag i sit liv. Hvorfor i alverden skulle hun dog også det? Hun er skuespiller, ikke langdistanceløber.

Alexander Skarsgaard er den israelske agent, der får omvendt den venstreorienterede eventyrerske til at støtte zionismen (eller gør han?), og Michael Shannon skaber igen en særegen figur som spionchef. Jeg husker dog Klaus Kinski fra spillefilmen som et bedre valg, men han er også svær at leve op til, selv for Shannon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *