The Girl in the Spider’s Web

1½ ud af 5 snydeskaftpiercinger

Minder en del om de sidste mange Bondfilm, som også er en række flotte actionscener kædet sammen af uhyrlige plothuller. I sammenligning med Noomi Rapace og Rooney Mara falder Claire Foy, der ellers gjorde det glimrende i First Man, dog helt og aldeles til jorden som Lisbeth Salander. Hun har simpelthen ikke den skæve udstråling, der skal til, og instruktøren har i øvrigt ikke brugt tid på personskildringer overhovedet, så alle medvirkende kommer til at fremstå som todimensionale klicheer. Filmen er tydeligvis en spareøvelse fra Sonys side i håb om at høvle penge hjem på seriens popularitet, og castingen er stort set helt ude i skoven med billige, ukendte kræfter ─ bortset fra måske Claes Bang, der gør det udmærket i en (nem) rolle som russisk psykopatgangster. Jeg har ikke læst bogen, så jeg ved ikke, om den er lige så dårlig, eller om det bare er manuskriptet. Filmen er i hvert fald ikke værd at spilde tid på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *