Hjemsøgt. Kriminalroman af Annika von Holdt

3 ud af 5 nylonparykker

Debut-whodunit fra 2001 med et rigtig fint sprog, dog med en del fejl, som man ikke fatter, redaktøren har overset. Forfatteren har boet i USA en del år, og handlingen er henlagt til Manhattan, og miljøet virker troværdigt. Plottet er til gengæld som taget ud af en overspændt B-film. En kvindelig seriemorder er på spil, og eftersom der kun er to kvinder at kaste mistanken på, er det ikke så svært at regne slutningen ud. Forfatteren gør dog sit bedste for at lede os på vildspor, men så nemt narrer man ikke mig, der havde regnet det ud sådan cirka ti sider inde. Den kringlede forklaring på morderens psykologi virker mere end søgt, men alt i alt er det en okay bog – mest på grund af det gode sprog. Hvis man er til udpenslet sex, er den et must, men jeg fandt selv den del af historien plat. Hørte den som lydbog godt indlæst af Ghita Lehrmann, dog også med småfejl. 

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *