The Rain. Miniserie i 8 afsnit

2½ ud af 5 svenske kannibaler

Allerførst vil jeg godt lige brokke mig over, at serien, som da godt må hedde “The Rain” på engelsk, ikke hedder “Regnen” i den originale danske version, og at også enkeltafsnittene har engelske titler. Det er for åndssvagt.

Når det så er sagt, skal jeg prøve at se gennem fingre med seriens mange og store plothuller og lidt for tydelige “lån” fra andre film og serier og koncentrere mig om de gode ting, for det er noget af en historisk begivenhed, at Netflix har produceret en dansksproget serie til et internationalt publikum. Den er godt nok lavet af Tordenskjolds soldater fra DR og TV 2, men det er vel logisk, at man hyrer prøvede kræfter. Gid de dog bare havde … nå, nej. Jeg lovede at droppe plothullerne. Lad os nøjes med at sige, at de måske bare skulle have hyret holdet bag “The Girl with All the Gifts”, som jo allerede havde skrevet en strammere og bedre historie over samme emne. (Så fik jeg også den klemt ud mellem sidebenene).

Skuespillerne er for det meste uprøvede talenter, men de samles godt og effektivt om Mikkel Boe Følsgaard, der leverer en fremragende præstation som soldaten Martin, der skal føre en gruppe overlevende gennem et postapokalyptisk Danmark (og siden Sverige). Ud over Følsgaard er seriens force cgi-siden, som med flotte billeder viser en nedbrudt infrastruktur, især i scenerne fra København. Det er virkelig godt lavet.

Hvis man som sagt kan se bort fra hele konceptets emmentalerstruktur (de mange huller), er det hele faktisk rigtig spændende til og med afsnit 4, hvorefter alt begynder at gå i opløsning. Hvis jeg var redaktør, ville jeg simpelthen stryge afsnit 5, som synes inspireret af “A Cure for Wellness” og er helt overflødigt og aldeles tåbeligt. Men selv uden det spredes trådene unødigt i sidste halvdel. Man forsøger at samle dem igen, men det kommer til at virke rodet, og selve grundkonceptet, at vandet er giftigt, hænger ikke sammen. Hvor får de overlevende drikkevand fra, og hvorfor kan de indånde fugtig luft uden at dø, hvorimod de straks falder skrigende om, blot de rammes af et par regndråber eller får en våd sok? Det giver ingen mening. Man prøver at forklare, at de drikker destilleret vand, men hvis man ved, hvor lang tid det tager at … nå, nej. Jeg lovede jo at holde kæft med hullerne.

Jeg ville meget gerne have givet den 5 point, men det bliver altså kun til det halve på grund af de dersens huller, som jeg meget gerne vil snakke mere om efterfølgende, hvis nogen gider diskutere dem.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *