Byzantium

3½ ud af 5 spidse negle

Her har vi så Neil Jordans andet forsøg på at lave en vampyrfilm. Den første var Interview with the Vampire, som jeg vist aldrig fik set færdig, da jeg var meget træt af vampyrer på det tidspunkt. Det vil jeg så gøre nu, for Jordan kan et eller andet, der hæver hans film over alt det genrelort, markedet ellers bugner med i kølvandet på Twilight. Byzantium har intet med Konstantinopel at gøre, men er navnet på et nedslidt hotel i en anonym irsk kystby, hvor to kvindelige vampyrer, mor og datter (Arterton og Ronan) søger tilflugt efter at have været forfulgt af de mandlige vampyrers broderskab i et par århundreder. Danske Thure Lindhardt er med, og han mister hovedet hurtigere end Steven Seagal i Executive Decision, men dukker dog op senere i flashbacks. Ronan er som sædvanlig rigtig god og Arterton præcis så sexet, som rollen kræver – og lidt til. Historien er naturligvis det rene vrøvl, men god og begavet underholdning for genrebuffs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *