Brimstone

3½ ud af 5 svovlprædikanter

Hollandsk grand guignol-western med Guy Pearce som et skræmmende gammeltestamenteligt menneskedyr, der får præsten fra Fanny & Alexander til at ligne en spejderdreng. Et afsindig flot og afgrundsdybt brutalt værk med metafysiske overtoner (en svaghed, der lægger en dæmper på min ellers ganske store begejstring). Historien er fortalt i fire kapitler, som er roteret, så vi får dem i rækkefølgen 3,2,1,4, hvilket øger mystikken og spændingen en del. Det er bestemt ikke en film for børn og sarte sjæle. Der vises ekstremt udpenslede voldtægter og drab, man ser en mand blive bagbundet med sine egne indvolde og et lig parteret og serveret som svinefoder, og som prikken over i’et og bollen over å’et trakteres vi med kombineret pædofili og incest. Det hele er yderst smukt fotograferet, men balancerer som sagt på kanten af det utilstedelige. God fornøjelse, siger jeg bare.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *