Hitler’s Circle of Evil

4 ud af 5 hagekors

Netflix viser lige nu flere dokumentarfilm om Det Tredje Rige end DR K, og det siger ikke så lidt. 🙂 Denne serie er en aldeles glimrende skildring af inderkredsen omkring Hitler med fokus på Himmler, Göring, Goebbels, Speer, Bormann, Röhm, Hess og Heydrich og disses interne rivalisering. Jeg fandt det yderst interessant at se hele forløbet fra denne vinkel, krydret med gamle filmklip, dagbogsnotater, interviews med historikere  og dramatiseringer. Hvis jeg skal brokke mig over noget, er det castingen af skuespillere, der er alt andet end lookalikes. Man har tydeligvis sparet her, og det er synd. Det trækker også ned i karakterbogen, at produktionsholdet har brugt den samme britiske bil med rattet i højre side til transport af samtlige nazispidser. Jeg ved ikke, hvad mærket er, men det er ikke den Mercedes-model, de fleste af dem benyttede. Og Heydrich blev ikke overfaldet ude på bøhlandet, men inde i Prag. Den slags unøjagtigheder er lidt ærgerlige i en ellers interessant og vellykket produktion.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *