Downsizing

3½ ud af 5 gule roser

Filmsnobber er normalt vilde med Alexander Paynes film. “Sideways” og “The Descendants” fik mange gode anmeldelser. Men de amerikanske kritikere på Rotten Tomatoes kan ikke lide denne film, der halter en del i fortællerytmen og ikke rigtig ved, hvad den vil. Selv var jeg dog godt underholdt. 

Det hele begynder som science fiction med ideen om, at miniaturisering af mennesker kunne løse overbefolkningsproblemet, og glider så langsomt over i en rørende romance mellem Matt Damon og en etbenet illegal indvandrer fra Vietnam, en historie der lige så godt kunne være foregået i den verden, vi kender. Men birollerne er fint besat af blandt andre Christoph Waltz, Udo Kier og Rolf Lassgaard, og Hong Chau (vietnameseren), som jeg aldrig har set før, er overraskende god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *