De der søger. Krimi af Stephen King.

2½ ud af 5 notesbøger.

Dette er fortsættelsen på Mercedesmanden, som jeg ikke har læst, men set som tv-serie. Jeg ved ikke, om den også var skrevet i nutid, men det er den her, og det er pisseirriterende og en af mine hele store yndlingsaversioner. Hvorfor King er begyndt på det pjank, er mig en gåde, men det er i al fald den sidste bog, jeg læser af ham, hvis han bliver ved med det. Gode historier skrives i datid. Punktum. Historien her starter faktisk i datid (den begynder tilbage i tiden) men ryger over i nutid et stykke inde. Havde den været i datid hele vejen, havde den fået 1 point ekstra, men så heller ikke mere. Det er ikke Kings bedste bog, og det er hverken en who-, how- eller whydunnit, og så er det efter min mening ikke en rigtig krimi. King har aldrig været god til plots; det er persontegningen, han mestrer, men her virker selv den træt og rutineagtig.

Jeg hørte den som lydbog, og den er glimrende indlæst af Peter Bøttger. Oversætteren er Jakob Levinsen, og han har også gjort et fint stykke arbejde. At han ikke er nævnt i lydbogen, er utilgiveligt. Jeg har skrevet og sladret til Levinsen og håber, han kan få erstatning. Det må være kontraktbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *