Phantom Thread

4 ud af 5 rober.

Tidens Kvinder møder August Strindberg i Paul Thomas Andersons nyeste film, der ligesom “The Master” kræver stor tålmodighed af iagttageren den første times tid, hvorefter man er godt og grundigt fanget. Den skildrer det komplicerede forhold mellem en ældre, succesombrust kjolemager og en ung, udenlandsk servitrice i 50′ernes England, og den giver sig rigtig god tid, så actiondyrkerne kan godt holde sig langt væk. Til gengæld er det kantareller i flødesovs for Grand/Gloria-segmentet. Der er ikke en eneste tilfældig kameraindstilling, replik eller gestikulation i dette gennemarbejdede værk. Spillet mellem Day-Lewis og den for mig ganske ukendte Vicky Krieps er intet mindre end sublimt, og det er mig ganske uforståeligt, at hun ikke er nomineret til en Oscar.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *