Ligblomsten. Krimi af Anne Mette Hancock

3½ ud af 5 børnelokkere.

Social indignation er ofte drivkraften i moderne nordisk litteratur, og det er et irritationsmoment for mig, som længes tilbage til de gode gamle dage, hvor man fandt lig i lukkede værelser, og det altid var butleren, der gjorde det, og skråt op med hvorfor. Men selv om det her ikke er en whodunit, og der er masser af social indignation, her over for pædofile (og hvem hader ikke dem?), gør den debuterende forfatters sprudlende sprog bogen yderst læsværdig, selv om plottet er lala. Man ved, hvem morderen er, men ikke hvorfor, og ind kommer det sociale aspekt: Endnu en gang er det samfundets skyld. Gaaaab! Dog holder den levende personskildring og det gode sprog interessen fanget, og der er også lidt romantik til de kvindelige læsere.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *