Martsvioler. Kriminalroman af Philip Kerr

4 ud af 5 skråremme.

Kerr har i sin romanserie “Berlin Noir” anbragt en hårdkogt blanding af Philip Marlowe, Sam Spade og Bruce Willis i skikkelse af privatdetektiven Bernhard Gunther i nazitidens Berlin (her i den første bog i 1936), hvor han i forsøget på at opklare forbrydelser omgivet af ludere, lommetyve, SS og Gestapo altid har en flabet bemærkning i ærmet. Ideen er oplagt og genialt udført med chandlerismer som “Han var i besiddelse af en mave, der ragede frem som et kasseapparat”, “Hans fede hals hvilede på et par fedtruller, der blev presset hårdt ned mod hans smokingskjortes flip.” og “Hendes brystvorte var hård som en tepottes låg og lige så stor”. Det er ekstremt velskrevet og underholdende, og jeg er allerede i gang med den næste bog.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *