Dunkirk

filmniller:

2½ ud af 5 Spitfires. 

 Nolans pseudodokumentariske krigsfilm kan slet ikke leve op til hypen og er mindst en halv time for lang. Selv om der er en del bulder og brag, som det sig hør og bør, virker historien alligevel langtrukken og kedelig med uendelig dokumentation af vand, land og luft og ventende soldater og ikke ret meget andet. I virkeligheden deltog hele 700 private fartøjer i den berømte evakuering, så det er ganske uforståeligt, at den med spænding ventede småbådsarmada kan tælles på to hænder i filmen, da den endelig dukker op. Det er godt nok et underligt sted at spare i disse cgi-tider. Nolan lavede gode film engang, men jeg forstår slet ikke kritikkens lobhudling af ham her. Han har jo ikke noget tøj på.

Se “Det beskidte dusin” eller Navarones kanoner" i stedet. Det er i det mindste god underholdning.

En anden ting: Reklamerne påstår med stor iver, at filmen er i 70 mm i den version, der vises i Imperial, og det er sikkert rigtigt, men jeg kunne altså ikke se nogen forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *