Han stjal 60 millioner kr. Desværre fra verdens farligste mennesker:
MED KURS MOD DØDEN

Fra Isbjergenes By nord for Grønlands polarcirkel til Kap Farvel ved Helvedes Hjørne – og videre til Det forhadte Fjeld på Færøerne – slipstrømmen efter en dødsdømt flyvning tegner et blodigt spor over verdens barske egne – et spor, der leder mod en hemmelighed, der aldrig må afsløres...!

HVEM var de fire mand om bord i det lille taxifly, der forsvandt over Grønlands ødemark under et arktisk uvejr?

HVORFOR var flyet overhovedet der? Og hvad var meningen med den farlige og katastrofale flyvning?
DEN DANSKE POLITIMAND THOMAS HEIDE skal finde svarene. Sammen med en kvindelig retsmediciner sendes de til Isbjergenes By - Ilulissat på Grønland. Og de finder hurtigt ud af, at der er andre, der vil finde flyet - koste hvad det vil!
For Grønlands isfjelde er kun begyndelsen på et iskoldt drama. Intet er, som det ser ud med den fatale flyvning. Og snart må den danske politimand indse, at han har udfordret fanatiske kræfter.
DE MEST UHYGGELIGE MORD er tilladt, når verdens farligste mennesker føler sig truet...

SPÆND SIKKERHEDSBÆLTET TIL EN FORRYGENDE THRILLER FRA GRØNLAND, FÆRØERNE, DANMARK, WASHINGTON OG DUBAI – MED KURS MOD DØDEN!

 

Det var i det øjeblik, han så det. I klart vejr havde han aldrig opdaget det, men nu skinnede det igennem. Her i gusen, hvor alt var gråt og sløret, her virkede det som rovdyrøjne i junglen. To skarpe røde blink!
Hvad det end var, så havde det også overlevet et arktisk flycrash!
---
Politiefterforsker Thomas Heide har problemer nok i København. Så et lille job på Grønland – og tilmed et gensyn med en gammel kærlighed – var måske ikke det værste?
Et dansk taxifly er forsvundet nord for polarcirklen. Fire frygtes omkommet. Men hvem er de fire? I hvert fald ikke dem, de skulle være! Og hvor er flyets last? De sidste ord fra en døende passager peger i en uhyggelig retning:
Det er selve døden! Døden for dig, døden for mig – døden for tusinder…
Den, der hører disse ord, vil hurtigt forstå deres alvor. Inden længe er han jagtet af en uhyggelig tidligere jægersoldat. Fra Isbjergenes by mod Helvedes Hjørne syd for Grønland. Til den uundgåelige katastrofe…
Pludselig er Heide og hans kvindelige makker hvirvlet ind i en malmstrøm af mord og bedrag. Sporene peger mod Dubai i øst – og Washington i vest. Men det er nu og her, en katastrofe på verdensplan skal afværges.
Nu – i et endeligt opgør på en berygtet fjeldtop i Nordatlanten.
Her – over de næste 470 sides spænding!
MED KURS MOD DØDEN slipper du ikke. Og den slipper ikke dig.
Nu er du advaret…

MED KURS MOD DØDEN – virkeligheden bag thrilleren:
Carl Bjerredahls spændings thriller udspiller sig over flere verdensdele, og det er de færreste, der kan genkende hele set up’et – det kræver en utrolig rejseaktivitet. Men det er en del af forfatterens job som pilot og rejseleder, og han er helt på hjemmebane overalt, hvor romanen tager os hen. Måske er det mere spændende at læse, når man kan se lokaliteterne for sig. Så her er en hurtig billedrejse – med kurs mod døden!

 

FLYET

 

Beech Baron 58 er et af verdens mest populære taxifly. Det har fin plads til fem passagerer plus piloten. I bogen skal det flyve fra Danmark via Grønland til Canada og derfra igen via Grønland mod Dubai. Forfatteren fløj det meste af turen som pilot tilbage i 1980erne – dog uden skyderi ombord! Øverste billede viser pilotens arbejdsplads nøjagtigt, som den er beskrevet i bogen, hvor den danske pilot sidder til venstre – og hans livsfarlige passager til højre – og nederst flyet med åbne døre til kabine, cockpit og lastrum – detaljer der får en stor betydning på Grønland i bogen!


ARCTIC HOTEL
 

Ilulissat på Grønland spiller en stor rolle. Og hotellet er lige så spændende, som det lyder. Politiefterforsker Thomas Heide bliver installeret i en af hotellets igloer, som her ses. Lægen Suzanne Klint arbejder på Ilulissat Sygehus, og hver for sig kan de nyde den samme storslåede udsigt over Diskobugten.

Læs mere om de spændende locations på den følgende side...