CIA

DUBAI

I Langley ved Washington, USA. Herfra følges Operation Nanok af agenterne, der opfandt den – indtil de er nødt til at rejse til Grønland, da tingene udvikler sig ret så katastrofalt for dem. Deres små kontorer i komplekset kunne være i den bagerste fløj til venstre. Dubai spiller en stor rolle i romanen. Det er herfra, den fatale flyvning er styret – og det er her, den danske ekssoldat hyres til sit uhyggelige arbejde. Den iranske advokat og den danske morder diskuterer projektet, mens de betragter de arabiske abraer (vandtaxier) og dhow’erne i baggrunden.

KØBENHAVN

OSPREY

Politigården, hvor afdeling X holder til. Og hvorfra efterforsker Thomas Heide sendes til Grønland til, hvad der kunne se ud som et flystyrt – men som skulle vise sig at blive til – en dyst mod verdens farligste mennesker! VS-22 – US Marines nye fly, der kan operere både som fly og helikopter, er ikke forfatterens fantasi, men virkelighed. Det er ombord på en Osprey, den danske politimand og hans kvindelige lægemakker begynder at forstå, hvilke uhyggelige kræfter, de er oppe mod.

THORSHAVN

SORNFELLI

Færøernes hovedstad. Sådan har Thomas Heide og Suzanne Klint set byen, da M/S Nordic Princess lægger til kaj. Det er i byen lige bag den gamle by, at Suzanne forsøger at følge efter den danske eks jægersoldat. Radarstationen på toppen af Færøernes højeste bjerg. Et råt sted ofte svøbt i skyer og uvejr. Her mellem radarkuplerne finder det endelige opgør sted. Forfatteren var selv oppe på toppen, hvor der en utrolig inspiration til en – thriller!
MED KURS MOD DØDEN er ikke blot en spændende thriller. Det er også en seriøs beskrivelse af de mange steder på kloden, hvor den udspiller sig. Fra Dubais gamle bydel Bur Dubai, over CIA’s monster hovedkvarter i Virginia, Københavns massive politigård og Thorshavns kringlede gader – til den voldsomme natur på Grønland og Færøernes tågeindhyllede bjerge. Tag med på en rejse, vi ikke tror, du glemmer lige med det samme.
Tvært imod!